Hoofdcontent

Wie zijn wij?

Aikido is een Japanse zelfverdedigingssport die kenmerkend is door de vele klem- en worptechnieken waarbij de brute kracht van de aanvaller wordt gebruikt om balansverstoring te creëren en de tegenstander geweldloos en op een gecontroleerde wijze uit te schakelen. Dit vergt een bijzondere training discipline waarbij de nadruk meer ligt op technische beheersing dan op kracht en uithoudingsvermogen. Dit zorgt ervoor dat zowel beginners als gevorderde aikidoka's altijd gezamenlijk trainen. Het doel is namelijk niet alleen om zelf beter te worden, maar ook op gecontroleerde en beheerste wijze de trainingspartner te helpen met het verfijnen van de technieken.

Bij Kyorakukan Aikido Breda volgen we de stijl van Nishio (1927-2005 ) en Shishiya Sensei. Een aikido stijl zich zich kenmerkt door realisme en invloeden kent vanuit het Judo en Karate.

Kennismaken met deze fascinerende krijgskunst? Komt gerust een avond meedoen. Een proefles is gratis! Twijfel je nog steeds? Met een strippenkaart kun je voor een vast bedrag 10 lessen afnemen voordat je definitief lid wordt. Kijk op https://kyorakukan.com/ voor meer info en trainingstijden.

Aanstaande activiteiten:

Aikido Kyorakukan heeft op dit moment geen geplande activiteiten. Neem snel weer een kijkje!